dinsdag 29 maart 2011

Turnen (Elli)

Ooit is Jorunn begonnen met eenvoudige turnlesjes. Ze ging graag, maar was niet zo soepel, dachten we. Op het clubkampioenschap van dat jaar kaapte ze de bronzen medaille weg, wat de trainsters van de demogroep aanzette haar eens onder handen te nemen. Ze plooiden haar in alle bochten totdat we dachten dat we onze dochter in een bouwpakketje zouden terugkrijgen. Even later kwamen ze met de vraag of we het zouden zien zitten dat ze naar de oriëntatiegroep zou gaan, als voorbereiding om later in de demogroep terecht te kunnen. Wedstrijdturnen zat er niet meer in, daarvoor was ze al te oud. Te oud: 6 jaar?!! We gingen akkoord op voorwaarde dat het niet te zwaar zou worden.
Nu, 3 jaar later doet ze voor de eerste keer het wedstrijdseizoen van de demogroep mee en ze is zo trots als een pauw!  In de demogroep zitten jongens en meisjes van alle leeftijden bij elkaar en het is een plezier om te zien hoe de grote voor de kleintjes zorgen.  Tumbling, acro, trampoline en dans worden gebracht door een groep van een 50-tal gymnasten. Het is een lust voor het oog om te zien hoeveel plezier ze erin hebben.
Intussen traint Marit nu ook al 2 jaar mee in de oriëntatiegroep en op het einde van dit seizoen wordt er beslist of ze goed genoeg is om naar één van de volgende groepen over te stappen.  Zij ligt er in ieder geval niet van wakker, want als ze niet meer kan turnen zou ze graag gaan dansen. Misschien is dat nog geen slecht idee, want er zit muziek in dat kind! Ze hoeft een liedje maar 1 keer te horen en ze zingt het, weliswaar in haar eigen versie, mee.


Deze week is het repetitieweek voor het turnfeest komend weekend. Het vergt veel van de meisjes, vooral voor Jorunn omdat ze naast de vele repetities ook nog eens toetsenweek heeft! Maar we hebben er het volste vertrouwen in dat alles goed zal gaan.

Wij kijken alvast uit naar een schitterend optreden dit weekend!

Elli.

0 reacties:

Een reactie posten

Thema's

Over ons

Deze ouderblog is een initiatief van Mammacafé - Reddie Teddy.

- Elli (37) en haar vriend Fritz (39) hebben 2 dochters, Jorunn (8) en Marit (5). Elli heeft het druk, met een fulltime job en een gezin met 2 turnende kinderen. Ze probeert nog ergens tijd te vinden om zelf te sporten.

- Tom is 28 en vertelt over papa worden, de zwangerschaps-kwaaltjes van zijn vriendin en het afscheid van het vrije mannenleven. Babytalk door een man dus!

- Margot (27) is in verwachting van haar eerste kindje. Margot schrijft over ‘wauw, ik ben zwanger!’, de vele ups en de talrijke downs voor de bevalling.

- Geert (44) is getrouwd met Hilde (42) en papa van Jana. Geert heeft een fulltime job in Brussel, werkt freelance als reporter-journalist en runt een evenementenbureau. Dankzij een goed time management kan hij daarnaast gelukkig nog tijd vrijmaken voor zijn gezin.

- Mieke (31) heeft 2 kinderen en schrijft ontzettend graag over hun kunsten, ontdekkingen, grote en kleine verdrietjes. Ze hoopt daarmee een dagboek aan te leggen voor hen later.

- Marga (35) besloot na een heleboel verlofstelsels en 4 kinderen haar carrière vaarwel te zeggen en te kiezen voor het thuisblijfmoederschap.

Opvoeding van baby tot tiener

Mammacafé blog. Mogelijk gemaakt door Blogger.