dinsdag 26 oktober 2010

Verjaardagsweekend (Elli)

Vorig weekend was het eindelijk zover… Jorunn werd negen. Voor haar begon het feest al op vrijdag op school. Geladen met 27 pakjes chips en een doos pralines voor de juf vertrok ze vrolijk naar school. ’s Avonds op de training van de demogroep kon ze nog eens trakteren nadat ze luidkeels “lang zal ze leven” hadden gezongen voor haar. Nietsvermoedend ging ze op vrijdagavond gelukkig slapen.
Op zaterdagochtend, de ochtend van haar verjaardag, kreeg ze dan een grote verrassing… tussen haar verjaardagskaartjes zat er ook eentje van oma en pepe, met daarin 4 kaartjes voor de musical van Geronimo Stilton. Elke keer we in Plankendael waren had ze verlangend staan kijken naar de affiche, maar ze heeft eigenlijk nooit echt durven vragen of we er niet naartoe zouden kunnen gaan. En dan plots krijgt ze kaartjes om op haar verjaardag zelf te gaan, ze was door het dolle heen, en Marit was al even enthousiast. Na een lekker ontbijt van verse pannenkoeken door Fritz gebakken stonden ze al snel te springen om te vertrekken.  Nadat we de pas geleverde 76 platen isolatie naar boven hebben gedragen zijn we dan vertrokken om als allereerste aan te komen aan de circustent op de parking van Plankendael. Voor ons stelde het niet veel voor, maar de meisjes hebben enorm genoten van de show en daar was het tenslotte om te doen.  Ik vrees dat het liedje ven Geronimo Stilton nog lang door ons huis zal klinken.

’s Avonds was het onze beurt om haar verjaardag te vieren, wij zijn gaan uit eten in het Japans restaurant Koya. De sushi, sashimi, maki en california rolls werden door iedereen gesmaakt!  Een domper op de avond was echter wel dat ik terug oorpijn begon te krijgen, aan mijn ander oor deze keer.

Op zondag moesten we vroeg uit bed… Met een beetje hulp van de ouders zijn de uitnodigingen voor het langverwachte verjaardagsfeestje goed de deur uitgeraakt. Negen van de tien uitgenodigde kindjes konden komen naar het dolfijne zwemfeestje. Om 10u stonden we aan de ingang van het zwembad in Lier al te wachten tot de genodigden kwamen opdagen… Het was nogal een gedoe… met 17 personen in een groepskleedkamer zorgen dat alle kinderen in hun zwemkledij geraakten en alle kleren in de juiste zwemzakken belandden… en ze daarna proberen te volgen in het zwembad.  Vooral dat laatste werd nogal vermoeiend. Ik kon het water niet in omwille van mijn oor en heb me de hele tijd rondgesleept om te kijken waar de 13 kinderen verspreid waren, terwijl de andere volwassenen mee het water in gingen en Fritz vooral bezig was Marit boven water te houden.

Na de frietjesmaaltijd konden ze nog een uurtje spelen en dan was het afgelopen… Eens thuis ben ik uitgeput met druppels in mijn intussen dichtgezwollen oor op de bank in slaap gevallen, terwijl Fritz zich met Jorunn nog heeft beziggehouden voor de toetsen, want verjaardag of niet, de lessen gaan door en het rapport volgt binnenkort!

Uiteindelijk weet ik nu ook van waar de oorontstekingen komen… ik heb een allergie aan de oorstukjes van mijn hoorapparaten en heb daardoor last van eczeem waar de infecties dan opkomen… ik heb nu andere oorstukjes en hoop dat dit enige verbetering zal geven… Duimen maar…

Elli.

0 reacties:

Een reactie posten

Thema's

Over ons

Deze ouderblog is een initiatief van Mammacafé - Reddie Teddy.

- Elli (37) en haar vriend Fritz (39) hebben 2 dochters, Jorunn (8) en Marit (5). Elli heeft het druk, met een fulltime job en een gezin met 2 turnende kinderen. Ze probeert nog ergens tijd te vinden om zelf te sporten.

- Tom is 28 en vertelt over papa worden, de zwangerschaps-kwaaltjes van zijn vriendin en het afscheid van het vrije mannenleven. Babytalk door een man dus!

- Margot (27) is in verwachting van haar eerste kindje. Margot schrijft over ‘wauw, ik ben zwanger!’, de vele ups en de talrijke downs voor de bevalling.

- Geert (44) is getrouwd met Hilde (42) en papa van Jana. Geert heeft een fulltime job in Brussel, werkt freelance als reporter-journalist en runt een evenementenbureau. Dankzij een goed time management kan hij daarnaast gelukkig nog tijd vrijmaken voor zijn gezin.

- Mieke (31) heeft 2 kinderen en schrijft ontzettend graag over hun kunsten, ontdekkingen, grote en kleine verdrietjes. Ze hoopt daarmee een dagboek aan te leggen voor hen later.

- Marga (35) besloot na een heleboel verlofstelsels en 4 kinderen haar carrière vaarwel te zeggen en te kiezen voor het thuisblijfmoederschap.

Opvoeding van baby tot tiener

Mammacafé blog. Mogelijk gemaakt door Blogger.