woensdag 20 oktober 2010

Een griezelige verjaardag (Geert)

Op 23 oktober wordt Jana 8 jaar en zoals elk jaar vieren we haar feest in de sfeer van Halloween.  Je kan je niet inbeelden wat Halloween voor Jana betekent.  Omdat Halloween precies 1 week na haar verjaardag komt, is Halloween belangrijker dan welk ander feest ook.  Kerst, de sint, Nieuwjaar, Pasen : niets kan tippen aan het jaarlijkse griezelfeest.

Gisteren kwam ze met haar eerste rapport van het nieuwe schooljaar naar huis, en dat was beter dan we verwacht hadden. Als beloning kreeg Jana een nieuw Halloweenpakje. 5 minuten na het openen van het pakje, joeg ons klein heksje de poes al angst aan. Meteen werd ook de doos met Halloweenspullen van de zolder gehaald en de sfeer zat er al meteen in. De komende weken is het thuis dus één en al Halloween. De versiering blijft hier bijna hangen tot de kerstdecoratie terug zijn intrede doet. Zelfs de bakker kreeg de nodige orders om zijn creativiteit te laten botvieren tijdens het bakken van een Halloweentaart. En als toemaatje zullen we de komende weken overvloedig pompoensoep eten met spinnetjes, klaargemaakt op K3-wijze.  Ik begin alvast een nieuw griezelverhaaltje uit mijn duim te zuigen om op een gepast moment voor te lezen.


Geert.

0 reacties:

Een reactie posten

Thema's

Over ons

Deze ouderblog is een initiatief van Mammacafé - Reddie Teddy.

- Elli (37) en haar vriend Fritz (39) hebben 2 dochters, Jorunn (8) en Marit (5). Elli heeft het druk, met een fulltime job en een gezin met 2 turnende kinderen. Ze probeert nog ergens tijd te vinden om zelf te sporten.

- Tom is 28 en vertelt over papa worden, de zwangerschaps-kwaaltjes van zijn vriendin en het afscheid van het vrije mannenleven. Babytalk door een man dus!

- Margot (27) is in verwachting van haar eerste kindje. Margot schrijft over ‘wauw, ik ben zwanger!’, de vele ups en de talrijke downs voor de bevalling.

- Geert (44) is getrouwd met Hilde (42) en papa van Jana. Geert heeft een fulltime job in Brussel, werkt freelance als reporter-journalist en runt een evenementenbureau. Dankzij een goed time management kan hij daarnaast gelukkig nog tijd vrijmaken voor zijn gezin.

- Mieke (31) heeft 2 kinderen en schrijft ontzettend graag over hun kunsten, ontdekkingen, grote en kleine verdrietjes. Ze hoopt daarmee een dagboek aan te leggen voor hen later.

- Marga (35) besloot na een heleboel verlofstelsels en 4 kinderen haar carrière vaarwel te zeggen en te kiezen voor het thuisblijfmoederschap.

Opvoeding van baby tot tiener

Mammacafé blog. Mogelijk gemaakt door Blogger.