maandag 28 februari 2011

Verjaardag in het Speelgoedmuseum

Al 2 maanden vraagt ze ernaar… “Na Nieuwjaar ben ik jarig he? Gaan we mijn feestje in Technopolis doen?” Marit wordt binnenkort 6, volgens ons nog net iets te jong om in Technopolis iets meer te kunnen doen dan spelen in de winkel en de pizzeria.

Daarom hebben we gekozen voor het Speelgoedmuseum. Ze was gelukkig snel bijgedraaid en al helemaal in de wolken toen ze vernam dat ze haar feestje mag vieren samen met een klasgenootje dat 2 dagen later jarig is. Een klasgenootje waarmee ze volgens mij alles doet… Het is elke dag Clara dit, Clara dat… Het ene moment zijn ze dikke vrienden, 2 minuten later kunnen ze elkaar wel wurgen! Maar ze zijn en blijven onafscheidelijk al sinds het prille begin in de crèche.

En gisteren was het dan eindelijk zover. Ze stond om 9u al te springen om te vertrekken. Een verjaardagsfeestje in het speelgoedmuseum is echt een aanrader. Je reserveert een paar weken op voorhand voor een aantal kinderen, maar betaalt pas op de dag voor het effectieve aantal kinderen. Je krijgt een rondleiding naar keuze met een superenthousiaste gids. Wij kozen voor Knipper Knep de speelvogel, speciaal voor een doelgroep van 5 tot 8-jarigen. Aan de hand van spelletjes worden de kinderen door het hele museum geloodst. Op het einde krijgen de jarigen dan ook nog een cadeautje van het speelgoedmuseum aangeboden! Daarna krijgen ze nog een drankje en kunnen ze kiezen tussen een wafel, een pannenkoek of een ijsje en na het uitpakken van alle cadeautjes konden ze nog een uur vrij spelen. Het was een heel geslaagde dag. Marit was nog uren zoet met alle cadeautjes die ze kreeg.

6 jaar al. Nog heel even kleuter…

Elli.

0 reacties:

Een reactie posten

Thema's

Over ons

Deze ouderblog is een initiatief van Mammacafé - Reddie Teddy.

- Elli (37) en haar vriend Fritz (39) hebben 2 dochters, Jorunn (8) en Marit (5). Elli heeft het druk, met een fulltime job en een gezin met 2 turnende kinderen. Ze probeert nog ergens tijd te vinden om zelf te sporten.

- Tom is 28 en vertelt over papa worden, de zwangerschaps-kwaaltjes van zijn vriendin en het afscheid van het vrije mannenleven. Babytalk door een man dus!

- Margot (27) is in verwachting van haar eerste kindje. Margot schrijft over ‘wauw, ik ben zwanger!’, de vele ups en de talrijke downs voor de bevalling.

- Geert (44) is getrouwd met Hilde (42) en papa van Jana. Geert heeft een fulltime job in Brussel, werkt freelance als reporter-journalist en runt een evenementenbureau. Dankzij een goed time management kan hij daarnaast gelukkig nog tijd vrijmaken voor zijn gezin.

- Mieke (31) heeft 2 kinderen en schrijft ontzettend graag over hun kunsten, ontdekkingen, grote en kleine verdrietjes. Ze hoopt daarmee een dagboek aan te leggen voor hen later.

- Marga (35) besloot na een heleboel verlofstelsels en 4 kinderen haar carrière vaarwel te zeggen en te kiezen voor het thuisblijfmoederschap.

Opvoeding van baby tot tiener

Mammacafé blog. Mogelijk gemaakt door Blogger.