woensdag 1 december 2010

De Sint is in het land (Elli)

Wat een magische tijd is dat toch, vanaf november begint het al te leven, ’t is bijna Sinterklaas.  De reclamefolders stromen binnen en de meisjes zijn er als de kippen bij om zaken aan te duiden die ze graag zouden hebben. Marit kruist alles aan dat roze is, dat met prinsessen te maken heeft of playmobil betreft, of little pet shop, of… Kortom, zo goed als alles! Jorunn begint al wat minder te willen. Playmobil doet het nog steeds goed, spelletjes voor op de nintendo of de Playstation 3, een gezelschapsspel of een cd-spelertje voor op haar kamer.
’s Avonds wordt er naar hartenlust gezongen, de schoenen worden enthousiast klaargezet met een pintje erbij voor de sint en een suikerklontje en een wortel voor zijn paard en elke ochtend spurten ze naar beneden om te zien of de Sint iets heeft gebracht.

Toen ik Jorunn op een avond op school ging halen had ze net een brief gemaakt voor de Sint, met een mooie tekening erbij. De tekst ging als volgt: “Lieve Sint, mag ik van die dierenarmbandjes hebben alsjeblieft? En wat wilt u drinken? Schrijf maar op de achterkant. Dankuwel”. De volgende ochtend kon ze lezen “Ik had graag een blonde Leffe en een cecemel voor mijn Piet”. ’s Avonds zijn ze dan opgewonden gaan slapen en de zaterdagochtend vonden ze dierenarmbandjes in hun schoen. Wat is het toch fijn om die blije gezichtjes te zien!

De verrassing was compleet toen ze vernamen dat we diezelfde dag naar het Sinterklaasfeest van Fritz zijn werk gingen dat dit jaar in Plopsa Indoor in Hasselt werd georganiseerd! Ze hebben van ver de Sint zien passeren, maar ze vonden de vuurtoren en de piratenboot, de glijbaan, de roetsjbaan en de botsauto’s toch veel interessanter. Marit wou eerst niet mee in de snelle dingen, maar eens ze erin was geweest had ze de smaak toch te pakken. Samen met de grootouders werd het een heel geslaagde dag.

Nu wachten ze vol spanning af wat de Sint thuis nog gaat brengen… Wij wachten vol spanning af of ze blij zullen zijn met wat hij beslist heeft te brengen…

Elli.

0 reacties:

Een reactie posten

Thema's

Over ons

Deze ouderblog is een initiatief van Mammacafé - Reddie Teddy.

- Elli (37) en haar vriend Fritz (39) hebben 2 dochters, Jorunn (8) en Marit (5). Elli heeft het druk, met een fulltime job en een gezin met 2 turnende kinderen. Ze probeert nog ergens tijd te vinden om zelf te sporten.

- Tom is 28 en vertelt over papa worden, de zwangerschaps-kwaaltjes van zijn vriendin en het afscheid van het vrije mannenleven. Babytalk door een man dus!

- Margot (27) is in verwachting van haar eerste kindje. Margot schrijft over ‘wauw, ik ben zwanger!’, de vele ups en de talrijke downs voor de bevalling.

- Geert (44) is getrouwd met Hilde (42) en papa van Jana. Geert heeft een fulltime job in Brussel, werkt freelance als reporter-journalist en runt een evenementenbureau. Dankzij een goed time management kan hij daarnaast gelukkig nog tijd vrijmaken voor zijn gezin.

- Mieke (31) heeft 2 kinderen en schrijft ontzettend graag over hun kunsten, ontdekkingen, grote en kleine verdrietjes. Ze hoopt daarmee een dagboek aan te leggen voor hen later.

- Marga (35) besloot na een heleboel verlofstelsels en 4 kinderen haar carrière vaarwel te zeggen en te kiezen voor het thuisblijfmoederschap.

Opvoeding van baby tot tiener

Mammacafé blog. Mogelijk gemaakt door Blogger.